Mitä haluaisit minimalisoida elämässäsi vuonna 2013?

Taas kerran varastan Tuulialta artikkelin. Tuulia on tehnyt niitä samoja havaintoja kuin minäkin elämän arvoista ja tarpeista. Näiden havaintojen toteuttaminen arkielämässä onkin sitten täysin oma haasteensa.

Minimalismin Ilo

Minimalismi-projektini edetessä olen huomannut yhä selvemmin, että länsimaissa on jo kauan sitten vieraannuttu ”tarpeeksi” ja ”sopivasti” sanojen merkityksestä. Omalla kohdallani olen huomannut, miten ”liian vähän” voikin todellisuudessa tarkoittaa ”liian paljon”.

Sitä voi kuvitella tarvitsevansa kaikenlaista, kunnes jonakin päivänä huomaa, että itse asiassa kaikkea onkin aivan liikaa. Huomaa, että hyvin vähällä tulee toimeen eikä tarvitse kokea minkäänlaista puutetta. Tuleepa vielä päivittäin pohdittua sitäkin, ettei sitä tavaran ”sopivan” määrän rajaa ole vieläkään saavutettu, vaikka paljon ja jatkuvasti olenkin tavaraa vähentänyt.

Meillä on joka päivä uusi mahdollisuus muuttaa jotakin elämässämme. Tämä mahdollisuus tuntuu vieläkin suuremmalta näin uuden vuoden alkaessa. Olen aika vakuuttunut siitä, että meillä jokaisella on jotakin liikaa, josta voisimme luopua saadaksemme jotakin parempaa. Se voi olla kiirettä, stressiä, tavaraa, velvollisuuksia, sosiaaliseen mediaan käytettyä aikaa, television katselua, roskaruokaa, kuormittavia ihmissuhteita. Vain joitakin mainitakseni.

Minulla on liikaa itsekriittisyyttä. Haluan päästää siitä irti, ja oppia sietämään paremmin sitä selvää tosiasiaa, etten ole täydellinen eikä…

View original post 135 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: