Minimalismin Ilo

Pitkä lista tekemättömiä töitä. Jos ei listauksena paperilla, niin mielessä kuitenkin. Mihin vain katsotkin, niin mielessä jyllää, mitä millekin pitäisi tehdä. Stressi kasvaa, ja ajatuskin tekemättömistä töistä väsyttää. Elämä tuntuu jatkuvalta työmaalta. Kuulostaako tutulta?

Kauan se kesti, ennen kuin tajusin, miten tuollaisessa tilanteessa pitäisi toimia. Ensinnäkin, tuota tilannetta ei saisi päästää syntymään. Tekemättömät työt vievät pahimmillaan valtavasti voimia. Itse asiassa huomattavasti enemmän, kuin jos ryhtyisi työhön ja tekisi hommia pois yksi kerrallaan. Mielikuvissaan sitä osaa paisuttaa hommat suuremmiksi kuin ne ovatkaan. Sitä suuremmiksi, mitä pidempään ne odottavat tekemistä, ja mitä enemmän tekemättömiä töitä on.

Vinkkini tekemättömien töiden suitsimiseen ovat seuraavanlaiset:

1. Älä kerää tekemättömiä töitä, vaan tee niitä pois sitä mukaa, kun niitä tulee. Pääset varmasti vähemmällä, kuin siirtämällä hommia ”parempaan aikaan”. Useimmiten asioiden tekemiseen ei mene kovin kauan aikaa, joten niitä ei kannata siirtää. Pitkällä tekemättömien töiden listalla asiat alkavat tuntua suuremmilta kuin ne ovatkaan.

2. Tee nopeasti päätös…

View original post 159 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: