Sisäsiistiä sieniviljelyä

Pohjoinen permakulttuuri

Kotikonnuilla metsät pullistelevat tatteja, rouskuja ja kanttarelleja, eikä itselläni ole aiemmin käynyt pienessä mielessäkään, että sienten hankkimiseen kuuluisi niiden viljelyn vaatima vaivannäkö. Kuitenkin kiihtyvää tahtia urbanisoituvassa maailmassa, jossa sienimetsät eivät kaikille aukene aivan kotiovelta  sienet voivat olla tärkeä paikallinen proteiinipitoinen ravinnonlähde.  Australialaisen Milkwood Permaculturen blogin sieniviljelyartikkeleissa siitakesieniä ja osterivinokkaita pursuilee niin pyykkikoreista kuin muoviämpäreistäkin, mistä innostuneena jo valmiiksi jälleen Australiassa ollessani, päätin pari kuukautta sitten sukeltaa ravitsevien rihmastojen uumeniin Milkwoodin sieniviljelykurssilla, ja selvittää kuinka ruokasienten kotitarveviljely onnistuu tavallisen tallustajan rahkeilla.

Ja kyllä vain! Tyytyväisenä voin omastakin puolesta ilmoittaa, että ensimmäiset omin käsin ympätyt kuningasosterivinokkaat (Pleurotus eryngii) on syöty ja kasvamassa on myös liuta muiden lajikkeiden rihmastoja, mm. siitaketta, pioppinoa sekä kiinalaisessa lääketieteessä arvostettua reishiä.

View original post 260 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: