Urban homesteading – maataloutta kaupungissa

Pohjoinen permakulttuuri

Oletettavasti suuri osa päivittäisistä tarvikkeistamme tulee lähteistä joihin meillä ei ole minkäänlaista vaikutusvaltaa. Emme voi vaikuttaa ruoan, sähkön tai lämmitykseen käytettävän polttoaineen hintoihin tai saatavuuteen, ja silti olemme niistä täysin riippuvaisia. Koti voi olla paljon enemmän kuin tavaroiden säilytystila ja katto pään päällä. Siellä voi tuottaa itse yllättävänkin osan tarvitsemistamme oleellisista asioista.

Törmäsin hiljattain tuoreen ”Urban Homesteading”- kaupunkimaatalouskirjan esittelyyn josta käänsin pienen kappaleen:

Yksi kulttuurimme suurista menetyksistä viimeisen 60 vuoden aikana on ollut ihmisten kyky olla edes hieman omavaraisia. Maatalous kaupungissa on maahan perustuva, toimintasuuntautunut KYLLÄ! mahdollisuudelle muodostaa uutta kulttuuria joka pitää mielessä ihmiset ja maan ja tuo takaisin osan menetetystä vallastame tehdä asioita itse. Kirjassa ei esitetä mitään väitteitä täydellisestä omavaraisuudesta: leivomme leipämme, muttemme viljele vehnää. Toisaalta omavaraisuus, kuten riippumattomuus, ei ole varsinainen tavoitteemme.

Suurin tarpeemme tässä ajassa on oppia tekemään yhteistyötä, muodostaa eri taitoja omaavien maanviljelijöiden, seppien, putkimiesten, aurinkopaneeliasentajien, mehiläishoitajien, mykologien, hapatuseksperttien, teknologiavelhojen, esiintyvien taiteilijoiden, vaihtoehtoisten kouluttajien sekä…

View original post 428 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: