Turun saaristossa käynnistyy oma panimo Rousal Brygghus

Maailmassa ei koskaan ole liikaa panimoja tai hyvää olutta.

OLUTVERKKO - uutisia ja tietoa oluesta

– Tämä on varmasti Suomen pienin pienpanimo, panimon perustaja Patrik Laine kehuskelee. – Vanhempieni talon kellarissa toimivalla panimolla on tilaa vain noin 40 neliöitä. Paikalla oli aikaisemmin leipomo.

Viime vuoden (2012) syyskuussa rekisteröity Rousal Brygghus sijaitsee Rosalan saaressa Kemiönsaaren (Kimitoön) kunnassa. Ennen kuntaliitoksia Rosala oli osa Hiittisten kuntaa, lyhyen aikaa myös Dragsfjärdin kuntaa.

Patrik Laineen on tarkoitus saada kesän sesonkiaikaan tarjolle kolme erilaatuista olutta: vaalea pils (4,6 %), tumma bock-olut (7,5 %) sekä ale-olut (5,6 %). Oluet ovat suodattamattomia ja pastöroimattomia. Rosalan panimosta kertoo tiistaina Åbo Underrättelser –lehti Johan Backaksen toimittamassa uutisessa.

Laineen leipomo Källarbackens Bageri & Kök jatkaa edelleen toimintaansa – mikäli kaikki aika ei mene oluen tekemisessä. Mantereellakin tunnetaan useita samassa rakennuksessa toimivan Patrik Laineen vanhempien Rosala Bagaren AB -leipomon tuotteita: Rosalan limppu, Hiittisten musta leipä, Bengtskärin limppu.

Rousal Brygghusin tavoitteena on tuottaa vuosittain 20000 litraa olutta.

Rosalan kylässä Kemiönsaaressa on sata vakinaista asukasta. Rosalan saaressa toimii

View original post 28 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: