OLUTVERKKO - uutisia ja tietoa oluesta

Duvel, Brouwerij Duvel Moortgat N.V., Puurs, Breendonk, Belgia
95 / 100 pistettä.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEEN! Valitse kaikkein pohjoismaisin suomalaisolut!

Tunnettu belgialainen vaalea pintahiivaolut Duvel aloittelee 90-vuotisjuhlavuottaan, sillä oluen valmistus aloitettiin vuonna 1923. Nimi Duvel tulee hollannin kielen sanasta duivel, paholainen. Ehkä juhlavuoden kunniaksi maailmanluokan olut palasi Alkon valikoimaan muutaman vuoden tauon jälkeen ennen vuodenvaihdetta.

Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on valkoinen, erittäin runsas, tiheä, jättää pitsikuvioita lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on maltainen, hedelmäinen, sitrusmainen, raikas. Maku on täyteläinen, makeahko, maltainen, sitrusmainen, pihkainen, heinämäinen, lämmittävän vahva, tasapainoinen, helposti juotava.

Valmistuksessa käytetään pale ale –mallasta, Saaz- ja Styrian Goldings –humalia ja panimon omaa hiivaa, jota on viljelty skottilaisesta kannasta tauotta vuodesta 1918. Ensimmäinen käyminen tapahtuu lämpimässä, 20-26 asteessa. Tämän jälkeen olut kypsyy kolme viikkoa kylmässä, -2 ˚C. Toinen käyminen tapahtuu pullossa, ensin kaksi viikkoa lämpimässä (22 ˚C) ja lopulta…

View original post 163 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: