Minimalismin Ilo

Lasten elämä on nykyään selvästi kulutuskeskeisempää kuin lapsuudessani 1980-luvulla. Lelujen määrä kodeissa tuntuu ylittäneen kohtuullisuuden rajat aikaa sitten.

Olen kiinnittänyt huomiota siihen, miten tuotteistettu lasten maailma nykyään on. Television tarjoamien lastenohjelmien hahmot löytyvät leluhyllystä, vaaterekistä ja karkkihyllystä. Lapset tuntevat eri brändit, ja ovat niistä tarkkoja. Leluja tehdään sarjoina, joihin tulee jatkuvasti uusia osia. Kahden päiväkoti-ikäisen tätinä olen aivan pihalla valtavan laajasta lelumaailmasta, vaikka uskokaa pois, on minua yritetty sivistää aiheesta.

Miten vaikeaa nykypäivänä on kasvattaa lapsensa niin, ettei ostaminen ja kuluttaminen ole kaiken keskiössä? Minulla ei ole aiheesta kokemusta, mutta oletan, että haasteellista se varmasti on. Lapsi on mahdoton kasvattaa umpiossa, josta käsin hän ei olisi kosketuksissa tavaramaailman miljooniin houkutuksiin. Jos lapsi on päivähoidossa kodin ulkopuolella, hän kyllä oppii mikä on tällä hetkellä suosittua ja mikä kannattaisi itsekin omistaa.

Lapset oppivat aikuisilta miten maailmassa ollaan. Jos haluat kasvattaa lapsesi yksinkertaisempaan elämään, jossa kuluttaminen ja tavara ei ole pääosassa, sinun tulee…

View original post 613 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: