Vaimoseni, tuleppas lukemaan tämä pikku teksti…

Minimalismin Ilo

Minimalistinen elämäntapa ei tule toteutumaan, ellemme muuta kulutustottumuksiamme. Voimme luopua vaikka miten suuresta määrästä tavaraa, mutta jos jatkamme ostamista entiseen malliin, mikään ei lopulta muutu.

Monessa eri yhteydessä olen törmännyt tavaroiden hallinnassa yksi sisään – yksi ulos -ajattelutapaan. Ajattelumallin idea on, että jokaista kotiin tuotua uutta tavaraa kohden vähennetään yksi tavara pois. Se voi olla järkevä tapa pitää huolta siitä, ettei tavaramäärä kasva. Toisaalta, toimimalla mielestään järkevästi voi myös kiihdyttää entisestään omaa ostamistaan. Tavaran määrä pysyy samana, mutta tavara vaihtuu nopeasti.

Haluatko muuttaa kulutustottumuksiasi ja päästä eroon tarpeesta ostaa vähän väliä jotakin uutta? Omalla kohdallani muutama yksinkertainen keino on ollut suureksi avuksi. Tosin en ole koskaan ollut kovin innokas shoppailija, vaikka olen minäkin ostanut tavaroita piristääkseni itseäni, ilman todellista tarvetta.

Ei mainoksia – missään muodossa

Minulle kaikkein nopein, helpoin ja todella toimiva apukeino ostohalun suitsimiseen oli laittaa ulko-oveen ”ei mainoksia” -lappu. Aikoinaan viihdyin loistavasti mainosten seurassa. Kun jotain kivaa, kaunista…

View original post 503 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: