Tyhmyri's Blog

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tulevaisuudessa Suomen puolustus lepää tuntiruudin varassa. Epäilyni perustuu sille, että Vihtavuoren ruutitehdas mitä ilmeisimmin laittaa lapun luukulle lähiaikoina. Tuo ilmiö on vain osa sitä kansallisen puolustuskyvyn ja yleisen itsenäisyyden tahatonta tai tahallista rapauttamista, joka on saanut minut yhä huolestuneemmaksi tämän vuosituhannen edetessä.

Kehityskulku, jonka seurauksena Suomesta mitä ilmeisimmin lakkautetaan huoltovarmuudelle ja valtion turvallisuuskoneistolle oleellinen ruutitehdas, pelkistyy mitä parhaiten työministeri Lauri Ihalaisen lausuntoon (YLE:n juttu täällä):

Ihalainen sanoo, että ruutituotannon säilyttäminen Suomessa edellyttää uudenlaisia omistusjärjestelmiä Laukaassa, sillä toiminnan pitää olla liiketaloudellisesti vahvalla pohjalla.

Juttu oli muutenkin aika hämmentävä, sillä mistä alkaen valtion väkivaltakoneistoa oleellisella tarvikkeella ruokkivan toiminnan on täytynyt olla liiketaloudellisesti vahvalla pohjalla? Ehkä ministeri Ihalainen kuitenkin tarkoittaa sitä, että jos armeijan ja poliisin tarvitsema ruuti on mahdollista ostaa kiinalaiselta vankityövoimaa käyttävältä ruutitehtaalta halvemmalla, niin suomalaiset työpaikat saavat mennä. Tuotahan liiketaloudellisesti vahva pohja tarkoittaa – suomeksi sanottuna.

En sinänsä ole huolestunut siitä, että kilpailukyvytön suomalainen…

View original post 284 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: