°oOMartin AvautumisetOo°

Kesäisin ihan ehdottomia ovat avomaankurkuista tehdyt hölskytyskurkut, eli tuorekurkut jotka marinoidaan etikalla ja tillillä, mutta viimeisessä Yhteishyvä-ruokalehdessä oli hieman päivitetty ohje, jossa lisänä oli myös inkivääriä ja chiliä. Perjantaina kokeilin reseptiä kun meillä oli hieman illallisvieraita, ja yleinen mielipide oli että ovat hyviä, ja kannattaa ainakin kokeilla, tosin sitä ei osattu sanoa, olivatko parempia kuin perinteiset, vai ei. Tosin eihän sellaista luokitusta niin välttämättä tarvitse tehdäkään, voihan sitä välillä tehdä perinteisiä, ja välillä vaikka näitä! 🙂

Chilillä ja inkiväärillä terävöitetyt hölskytyskurkut (resepti Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä):

1 tavallinen kurkku, tai 2 avomaankurkkua

1/2 punainen chilipalko (tai 1 pieni chilipalko)

1 rkl tuoretta inkivääriä suikaloituna tai raastettuna

1/2 dl tuoretta tilliä

2 rkl väkiviinaetikkaa

2 rkl(ruokokide)sokeria

1dl vettä

1/2 tl suolaa

Kaikki muut sekoitetaan ensin kannelliseen purkkiin, sitten kurkkuviipaleet perään, kansi kiinni, ja hölskytä!

Muutaman tunnin jääkaappimarinoinnin jälkeen ovat valmiita pöytään.

View original post

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: