Tyhmyri's Blog

Varsinaisten työasioiden jälkeen aasialaisen yhteistyökumppanin edustaja kysyi syytä siihen, miksi Saksa ei anna Euroalueen toipua vaan vaatii ongelmiin joutuneilta mailta niille vahingollista talouspolitiikkaa eikä anna EKP:n toimia kuten keskuspankin pitäisi. En kyennyt heti vastaamaan, mutta pienen miettimisen ja makrolukujen tarkastelun jälkeen päädyin loogiseen johtopäätökseen. Tuon johtopäätöksen mukaan Saksa ajaa puhtaasti omia taloudellisia etujaan. Saksan taloudessa menee aivan hyvin, pohjainflaatio on alhainen ja työttömyys vähäistä, kiitos kysymästä. Muu Euroalue saa palaa Helvetin tulessa, mutta Saksan talouden vakautta ei saa vaarantaa. Saksalaiset vähät välittävät muun Euroalueen nuorisosta, yrityksistä tai menestyksestä. Deutschland über alles.

On pelkästään muun Euroalueen poliitikkojen omaa typeryyttä jos he eivät ymmärrä saksalaisten politiikan todellisia taustoja.

Perustelen väitettäni kolmella kuvalla. Ensimmäiseksi nominaalisen kansantuotteen kehittyminen joukossa Euroalueen maita. Karutonta kertomaa.

SaksaRaha1

Saksalla menee ihan hyvin, Suomella menee siedettävästi (mutta ei hyvin) ja Ranskalla kanssa. Mutta Italia, Espanja ja Alankomaat kipeästi tarvitsisivat rahapoliittista elvytystä. Tästä päästäänkin toiseen kuvaan.

SaksaRaha2

Kuten kuvasta näkyy, niin Suomen…

View original post 250 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: