Tyhmyri's Blog

Työkiireiden joukossa törmäsin oheiseen uutiseen, joka sai minut tyytyväiseksi kyvystäni ennustaa, mutta masentuneeksi siitä, että normaalin veronmaksajan rahoillaan saama vastine tulee vähenemään kiihtyvää vauhtia. Uutisessa kerrotaan aika merkittävästä askeleesta lainvalvonnan yksityistämisessä ja lainkuuliaisuuden merkityksen tietoisessa muuttamisessa. Tuollaiset prosessit ovat maailmalla johtaneet virallisen poliisin muuttumiseen vitsiksi ja maksukyvyn mukaan tarjottavaan turvallisuuteen. Lainvalvonnan yksityistäminen johtaa myös siihen, että lainkuuliaisuuden käsite muuttuu aivan uudeksi. Uutinen täällä.

Ehkä merkittävin piirre tässä uutisessa on kuitenkin sen rooli ajan kuvaajana. Korkein poliittinen johtomme ei ilmeisestikään usko poliisin kykenevän ja/tai olevan halukas suojelemaan hallituksen jäseniä ja korkeita virkamiehiä mahdollisten levottomuuksien ilmetessä. Toinen mielenkiintoinen piirre ilmiössä on se, että muualla maailmalla saatujen kokemusten mukaan yksityistä turvayhtiötä eivät koske ne samat säännöt ja velvoitteet, jotka koskevat poliiseja ja sotilaita.

Saman kansainvälisen kokemuksen mukaan normaalilla poliisilla saattaa olla lain noudattamisesta tai muista ”epäoleellisista” syistä johtuen estoja joidenkin tilanteiden hoitamisessa suojeltavien tahdon mukaisesti. Yksityisten turvafirmojen palkkalistoilla olevilla henkilöillä ei tuollaisia…

View original post 118 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: