Tyhmyri's Blog

Viime aikoina on erityisesti Japanin rahapolitiikan vaikutuksia muun muassa jenin arvon laskun suhteen esitetty valuuttasodan ensiaskeleina. Minun on vaikea ymmärtää koko argumenttia valuuttasodasta ja vielä vaikeampaa minun on hahmottaa sen vahingollisuutta tässä taloustilanteessa. Ainoa selitys, jonka keksin on se, että asiaa ei jakseta ajatella yhtään pitemmälle, sillä valuuttasodalla ei pahimmassakaan tapauksessa ole mitään väliä ja todennäköisemmin se muistuttaisi kunnon juhlia.

Ensimmäinen koko valuuttasodassa ärsyttävä piirre on koko sota-käsitteen väärinkäyttö. Mikäli päätän possauttaa naapurimaasta kaupungin raunioiksi ja naapuri tekee saman minulle, niin meiltä molemmilta menee kaupunki, kansalaisia ja läjä pommeja. Mutta valuuttasodassa ei tuollaista todellista tuhoa ja hävitystä ole. Ennemminkin voi, vallan aiheellisesti, sanoa että valuuttasodassa ei ole pahimmassakaan tapauksessa häviäjiä ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä siinä olisi pelkkiä voittajia.

Tämä ainakin siinä tilanteessa, missä nyt olemme. Koko teollistunut maailma makaa heikosta kokonaiskysynnästä johtuvassa montussa, jonka selkeänä kuvana voimme pitää Japanin kansantuotteen kehitystä, joka on pudonnut pitkän aikaa ja jossa on jyllännyt…

View original post 615 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: