Loppuunpalaneen käryä

Luin hiljan jostakin väitteen, ettei pienituloinen voi downshiftata ja että hidastaminen on mahdollista vain hyvätuloisille.

Olen eri mieltä. Takanani on koko joukko elämänmuutoksia. Vaihdoin pian viisi vuotta sitten hyvätuloisen työni pienituloiseen yrittäjäelämään. Kolme vuotta sitten muutin 500 km:n päähän pääkaupunkiseudusta ja puolitoista vuotta sitten ulkosaaristoon reilun 350 asukkaan kylään.  Näitä siirtoja tehdessäni olen tiedostamattani pyrkinyt kohti rauhallisempaa elämää ja hakeutunut lähemmäs luontoa. Ensimmäisen kerran kuulin termin downshifting vasta ammatin- ja asuinpaikan muutoksen jälkeen, kun paikallislehden toimittaja kolme vuotta kysyi minulta siitä.

Hidastuiko elämäni näiden muutosten myötä? Ei hidastunut. Pääsin kyllä lähemmäs luontoa ja sain työn, jonka koen mielekkääksi. Elämän painopiste on kotona läheiseni kanssa. Tulojen odotettu roima pudotus muutti automaattisesti kulutuskäyttäytymistä. Silti poltin itseni loppuun.

Todellinen hidastaminen on tapahtunut vasta vajaan viimeisen vuoden aikana romahdukseni jälkeen. Muutos on tapahtunut korvien välissä. Saatan nykyisin, kun vuodentakaiseen tilanteesen verrattuna voin jo varsin hyvin, saada lyhyessä ajassa aikaan paljonkin asioita. Teen kahdeksan tunnin…

View original post 104 more words

Mainokset

Yksi kommentti

  1. Kiitos ajatusteni jakamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: