Hyvää ruokaa ja annoskateutta

Parisen viikkoa sitten kuolasin Ripaus tryffeliä-blogin ohjetta grillatusta kevätkananpojasta. Ai että, kun on ikävä kesää ja ihanasti grillattua ruokaa. Mitä ihmettä, ei kun lumilapio heilumaan ja hiiligrilli esiin hangesta, sillä ainakin Weeberin fanisivujen mukaan grillaus on suurta kansanhuvia talvellakin grillauksen luvatussa Amerikan maassa. Pikkupakkanen tai räntäsade on vain hidaste BBQ-väelle.

pippurit

Ripaus tryffeliä-blogin ohje on perinteinen italialainen halkaistu ja litistetty pieni kananpoika maustettuna reippaasti pippureilla. Ostin itselleni uuden tuttavuuden, Food & Wine– ruokalehden, mielenjohteesta ja sieltä bongasin mielenkiintoiselta kuulostavan lisukkeen. Uunissa paahdetut ruusukaalit ja lisänä avokado sekä paahdetut pekaanipähkinät… : ei kun testaamaan.

Grillatut litistetyt pippuriset kevätkananpojat (2-3:lle)

2 kevätkananpoikaa (pakaste, n. 420 g/ kpl)
1,5 rkl mustapippureita
1,5 rkl viherpippureita
2 rkl rosépippureita
2 kuivattua chiliä (peperoncinoa, jos löydät)
1 limen mehu
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa

Ota kananpojat ajoissa sulamaan. Anna niiden sulaa jääkaapissa n. 1,5 vrk.
Laita kana selkäpuoli ylöspäin leikkuulaudalle. Halkaise kananpoika isolla veitsellä…

View original post 397 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: