Nousevan auringon valtakunta – Japani tulee jälleen

Tyhmyri's Blog

Japanin keskuspankki on päättänyt, pitkällisen umpityperyyden kauden jälkeen, potkaista Japanin talouden käyntiin. Vieläpä kaikkien modernien rahapoliittisen taiteen sääntöjen mukaan.

Kurodan viesti löytyy Reutersin raportoimana täältä.

En mene tarkemmin analysoimaan Kurodan viestiä vielä, sillä sen vaikutukset ovat joka tapauksessa huomattavat ja edes kohtuullista arvausta edellyttävä analyysi edellyttää melkoista määrää työtä. Lisäksi valittujen toimintatapojen laajuus on huomattavasti suurempi kuin FED:n valitsema. Vertailukohdaksi tulevat lähinnä BoI:n pääjohtajan Stanley Fischerin valitsemat keinot (sivumennen sanottuna, koko kriisi ei ole koskenut Israeliin edes nimeksi). Joka tapauksessa BoJ:n linjaukset ovat hyvin, hyvin merkittäviä.

長い間日本に住んで!

Japania osaavat ovat toivottavasti ymmärtäväisiä, sillä kunnioittava tarkoitukseni on  saada suomenkielinen ilmaisu ”Eläköön Japani!” käännettyä japaniksi ja apuvälineenä on ollut Google-kääntäjä.

Japanista voi vielä uudelleen tulla Nousevan auringon valtakunta – kunhan saavat syntyvyyden takaisin raiteilleen, mutta eiköhän sekin oikealla politiikalla onnistu.

View original post

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: