Matti Vanhanen vaatii sisäistä devalvaatiota eli taloudellista tuhoa

Tyhmyri's Blog

Nimimerkin Pekka linkkaaman uutisen mukaan Matti Vanhanen vaatii sisäistä devalvaatiota, linkki uutiseen täällä. Vanhasen kommentit ovat umpityperiä, mutta on niissä jotain lohduttavaa, sillä niitä lukiessani minun ei tarvinnut muuttaa Vanhasesta ja hänen kyvyistään jo vuosia sitten muodostamaani mielipidettä. Sama taloudellisen ymmärrys ja nerokkuus oli havaittavissa jo kauan sitten.

Matti Vanhanen syyllistyy hölmöyden lisäksi myös puhtaaseen valehteluun tuossa haastattelussa väittäessään, että sisäinen devalvaatio ei tarkoita palkkojen alentamista. Toinen vaihtoehto on se, että hän todella uskoo sanomaansa, mikä on itse asiassa vielä pelottavampaa kuin suora valehtelu. Ehkä joku talousasioita tunteva voisi kuitenkin kertoa hänelle, että sisäisen devalvaation onnistumisen ehdoton edellytys on nimenomaan palkkojen lasku verrattuna kilpailijamaiden palkkojen tasoon.

Olen jo aikaisemmin esittänyt asiasta laskelmia, joiden mukaan sisäisen devalvaation tuloksena reaaliansiot heikkenevät huomattavasti enemmän kuin ulkoisen devalvaation avulla. Tuo laskelmani löytyy täältä.

Olen myös aikaisemmin kirjoittanut siitä miksi ulkoinen devalvaatio nostaa kansantalouden lamasta, juttu täällä. Kuten on oikein havainnollisesti nähty…

View original post 205 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: