Argentiinalainen chimichurri picanha-paistin kylkeen

Hyvää ruokaa ja annoskateutta

Argentiina on kuuluisa paitsi täyteläisistä punaviineistään myös mehevistä pihveistään. Pihviliha tulee suurilla pampoilla laiduntavista härkälaumoista, ja pihvit kypsennetään puuhiiligrilleissä. Hyvä ja laadukas pihviliha ei tarvitse marinadia, vaan se maustetaan vain suolalla ja pippurilla ja tarjotaan esimerkiksi chimichurrin, argentiinalaisen voimakkaan yrttikastikkeen kanssa. Grillissä toimii upeasti isompikin lihakimpale kypsennettynä kokonaisena, ulkofilee tai sisäfilee tietysti, mutta myös meiltä harvemmin lihatiskiltä löytyvät makurasvalla kruunattu picanha ja ohuempi flank steak (kuvepaisti). Kumpiakin on meillä tänä kesänä taas jo grillattu, ja seuraksi tehty molemmilla kerroilla jo edellä mainittu chimichurri. Ohjeen olen napannut grillitaituri Steven Raichlenin kirjasta Kaikki grillauksesta. Vaihtelen yrttejä sen mukaan mitä kotoa löytyy, mutta ainakin persiljaa siihen pitäisi aina löytää. Lisäksi olen laittanut minttua, korianteria ja basilikaa, välillä ruohosipuliakin. Yrttejä tulee paljon ja valkosipulia myös 🙂

chimicurri2

Argentiinalainen chimichurri

2,5 dl silopersiljan lehtiä
2,5 dl korianterin lehtiä
1 3/4 dl mintun tai basilikan lehtiä
6 valkosipulinkynttä karkeaksi pilkottuina
1 tl merisuolaa
0,5 tl…

View original post 64 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: