Grilliin: Aprikoosi-marinoidut broilerinsiivet

Hyvää ruokaa ja annoskateutta

Broilerinlihaa syödään meillä erittäin vähän, eikä vähiten niiden kasvatukseen liittyvien syiden vuoksi. Luomubroiskua on valitettavasti vain erittäin heikosti saatavilla, ja vielä heikommin broilerin siipiä, jotka ovat kesäistä grilliruokaa parhaimmillaan. Eli välillä mekin luovumme periaatteistamme… Mutta ei milloinkaan valmismarinadeja tähän huusholliin, ja tätä reseptiä testaamalla tulet varmasti itsekin samaan tulokseen.
Resepti on bongattu Food & Wine– sivustolta.
Nämä siivet olivat just sopivan tahmaisia, makeita ja suolaisia, täydellistä grillisapuskaa. Tulisemman ruoan ystävä voi hiukan vielä vaikka siivuttaa tuoretta chiliä marinadin joukkoon.

aprikoosisiivet2

Aprikoosi-marinoidut broilerinsiivet (n.20kpl)

n. 800 g marinoimattomia broilerinsiipiä
1,5 dl aprikoosi-hilloa
2 rkl Worcesterhire- kastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl suolaa
2 tl vastarouhittua mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savustettua makeaa paprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
1/4 tl jauhettua inkivääriä

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Ota noin puolet kastikkeesta sivuun.
Laita broilerin siivet esim. minigrip-pussiin, ja kaada loput kastikkeesta broilerin päälle, sulje pussi tiiviisti…

View original post 52 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: