Kohta maailmantaloudessa rysähtää? – päivitetty

Kaikenhuipun blogi

PÄIVITYS

Tämä artikkeli perustui tietojen osalta ourfiniteworld.com -blogin tietoihin, jotka oli saatu EIA:lta. Kuinka ollakaan, muutama päivä tietojen julkistuksen jälkeen, EIA korjasi tietoja merkittävästi. Suunta oli vähemmän jyrkkä lasku Kiinalle ja Intialle, ja vähemmän jyrkkä nousu esim Saudi Arabialle näiden öljynkulutuksessa hintojen noustua. Alla oleva analyysi kannattaa siis ottaa vähemmän jyrkästi ja normaalia isomman suola-annoksen kanssa (en tekstiä lähde kuitenkaan muuttamaan merkittävästi). Alla vielä kuva joka vertailee EIA:n antamia tietoja ja tuo myös tuoreet BP:n tiedot esille. Päivitin uudet kuvat artikkeliin Kiinan ja Saudien osalta, joiden tiedot muuttuivat. 

Tuoreet tiedot maailman öljynkäytöstä näyttävät, että Kiina ja Intia ovat hidastaneet öljyn käyttön kasvattamista. Tämä on tapahtunut jo viime vuonna. Mitä sitten?

Tuore OECD:n taloustutkimuksen malli kuvaa kehittyvien maiden kuten Kiinan ja Intian bkt:n kasvun öljyintensiivisyyttä melko suoraksi. Siis öljynkäyttö kasvaa lähes samaa vauhtia mitä talous kasvaa. Tämä johtuu esimerkiksi reaalitalouden suuresta painoarvosta näissä talouksissa. Iso osa taloudellista toimintaa on tavaroiden…

View original post 453 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: