Onko yksinkertaisempi aina parempi?

Minimalismin Ilo

Jos minulta kysytään niin on. Mieleeni ei tule yhtäkään esimerkkiä, jossa olisin pitänyt monimutkaisempaa parempana. En pidä ylimääräisistä asioista minkään suhteen. Kaipaan toimivia tavaroita ja laitteita, joissa on juuri se mitä tarvitaan toimivassa paketissa eikä mitään turhaa. Sama pätee laajasti kaikenlaisiin tavaroihin, muun muassa kalentereihin.

Elektroniikassa ja kodinkoneissa on useimmiten liikaa ominaisuuksia. Haluaisin nähdä ihmisen, joka niitä kaikkia käyttää. Otetaan esimerkiksi kännykkä tai mp3-soitin. Ominaisuuksia on vaikka muille jakaa, mutta useimmiten vain perustoimintoja tulee käytettyä. Mp3-soittimeni valmistaja on sentään keksinyt antaa käyttäjälle mahdollisuuden poistaa näkyviltä turhia valikoita. Samaa olen kaivannut puhelimelta ja tietokoneelta jo vuosikausia. Nykyisen tietokoneeni kanssa olen kyllä huokaissut monta kertaa, että näin tietokone pitää suunnitella! Kunpa olisin älynnyt vaihtaa jo aiemmin.

Vaihdoin aikoinaan vanhat stereoni pieneen ja yksinkertaiseen malliin, jossa ei ole mitään turhaa. Toisin oli laita edellisten kanssa. Miten monella eri tavalla valmistaja oikeasti kuvittelee ihmisten kuuntelevan musiikkia? Saako joku ihan oikeasti jotakin irti esimerkiksi…

View original post 392 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: