Uusi ministeri – vanhat keinot

OLUTVERKKO - uutisia ja tietoa oluesta

Toukokuussa pestinsä aloittanut peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd) haluaa valtionhallinnon vaikeuttavan alkoholijuomien saatavuutta sekä nostavan hintatasoa, mikä tarkoittaa alkoholiverotuksen kiristämistä.

– Ei voi hymistellä ja todeta, että alkoholin käyttö on yksityisasia. Miljardin euron vuosikustannus ei ole yksityisasia, Huovinen sanoo Helsingin Sanomissa tänään maanantaina (22.07.2013) ja viittaa alkoholihaittojen yhteiskunnalle aiheuttamiin kuluihin.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee parhaillaan alkoholilainsäädännön kokonaisuudistusta. Tuore ministeri ei tuo valmistelukeskusteluun juurikaan tuoreita tuulahduksia, sillä saatavuuden vaikeuttaminen ja hintojen korottaminen ovat olleet tavoitteena jo pitkään – ja vieläpä ainoina keinoina kokonaiskulutuksen vähentämisessä ja haittojen pienentämisessä.

Olut- ja juomakulttuurin eli juomatapojen kehittämiseen tähtäävään valistukselliseen toimintaan Huovinen(kaan) ei kiinnitä vähäisintäkään huomiota.

* Lue: Esimerkkejä olut- ja juomakulttuurin kehittämiseen tähtäävästä valituksellisesta toiminnasta!

Kokonaiskulutuksen laskemiselle pitää Huovisen mielestä asettaa myös konkreettinen aikataulu. – Kaikki keinot pitää katsoa läpi. Saatavuudessa eli siinä, milloin alkoholia voi ostaa, on liikuttu viime vuosina aika liberaaliin suuntaan. Nyt on aika miettiä, onko menty jo liiankin vapaaseen myyntiin. Enkä puhu nyt vain…

View original post 6 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: