Onnistunut béarnaisekastike on onnen täyttymys

Hyvää ruokaa ja annoskateutta

Béarnaisekastiketta en ollut aiemmin koskaan valmistanut. Kastikkeita en ole paljon tehnyt, mutta kun tätä ruoanlaittoa nyt jo voi rakkaaksi harrastukseksi sanoa, niin niitäkin on opeteltava ja harjoiteltava. Ekalla kerralla tämä ranskalainen kastike onnistui vallan mainiosti, paitsi ehkä jäi hiukan liian ohueksi. Maku oli hurmaavan hyvä. Ja kyllä sen verran jäi hampaankoloon kaivelemaan, että uusiksi oli kokeiltava nyt parin viikon kuluttua. Täydellinen kastike tällä kertaa!

bearnaise

Uhkarohkeakin olin, ja tein kastikkeen liedellä enkä vesihauteessa. Ja sain silti onnistumaan 😉 Béarnaisekastike on entrecôte-pihvin klassinen seuralainen, eikä tuota mainetta ole turhaan saanut. Seuraksi grillattiin Metsäojan Highlandin entrecôte-pihvit ja uunissa valmistuivat lohkoperunat punasipulilla.

Béarnaisekastike (2-3:lle)

3 huoneenlämpöistä luomumunan keltuaista
120 g kirkastettua voita
1,5 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl valkoviiniä
3 tl kiehuvaa vettä
2 rkl hienonnettua salottisipulia
2 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
2 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä
muutama tippa hyvälaatuista chilikastiketta (esim. Tabascoa tai Poppamiehen Habanero-kastiketta niinkuin minä) tai ripauksella cayennepippuria, maun mukaan
vastarouhittua…

View original post 273 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: