Chilin säilömistä

°oOMartin AvautumisetOo°

Chiliä voi säilöä monella tapaa: kuivaamalla, pakastamalla, hillottamalla tai säilömällä etikkaan. Itse harrastan kolmea näistä, eli pakastamista, kuivaamista sekä hilloamista. Etikka ei oikein chilien kohdalla minua houkuta, pelkään että se muuttaa liikaa chilin hyvää makua ja käyttömuotoja. Kuivaaminen sekä pakastaminen on helpoimmat näistä.

Kuivurin puutteessa kuivaan chilit asettelemalla ne tarjottimelle paikkaan jossa ilma liikkuu, ei ole liikaa pölyä, ja lämpöä riittää. Keittiön taso on meillä paras tähän, se on talon luonnostaan lämpimin paikka auringon porottaessa sisään isoista ikkunoista. Ilman lisälämpöä tähän prosessiin menee parisen viikkoa, jonka aikana siirtelen chilejä tarjottimella, pidän huolen etteivät ne koske toisiinsa tai lähde homehtumaan. Tähän kannattaa valita pienimmät chilit ettei pilaantumisen vaara ole kovin iso, ja että prosessi ei kestä ikuisuuksia.

Pakastukseen käy kaikenlaiset chilit, ja teen yleensä niin että silppuan saksilla kaikki pitkulaiset chilit, ja terävällä veitsellä pallukan malliset mitkä olisi vaikea saksia. Varo sormiasi, eikä vain saksien ja veitsien suhteen, vaan itse chilien. Olin…

View original post 172 more words

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: