Amerikkalainen pekaanipähkinäpiiras totiseen makeannälkään

Hyvää ruokaa ja annoskateutta

pecanpieTämän vuodenajan makeita herkkuja Amerikan malliin ovat kurpitsapiiras, pumpkin pie ja pekaanipähkinäpiiras, pecan pie. Amerikkalaiseen makuun molemmat on maustettu hyvinkin makeiksi siirapilla. Oma suosikkini on pekaanipähkinäpiirakka, jota ei isoa palaa tarvitse, kun makeannälkä on jo tyydytetty. Piiras kannattaa tarjota hieman viilentyneenä tai jopa jääkaappikylmänä, ei siis suoraan uunista lämpimänä. Seuraksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Ohjeen olen napannut vuosia sitten Maku-lehdestä, ja sitä hiukan muokannut.

pecanpie3Pekaanipähkinäpiiras 

Taikina:
100 g jääkaappikylmää voita pieninä kuutioina
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 luomukananmuna

Täyte: 
75 g voita
1,5 dl hienoa ruokosokeria tai tavallista kidesokeria
3 luomukananmunaa
150 g pekaanipähkinöitä hienoksi rouhittuna
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vaaleaa siirappia
1 dl vaahterasiirappia
1,5 rkl tummaa rommia

Koristeeksi täytteen päälle:
150 g pekaanipähkinöitä

Siivilöi pohjan jauhot taikina-astiaan. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa. Nypi joukkoon jääkaappikylmä voi, kunnes taikina on murumaista. Lisää joukkoon kevyesti rikki vatkattu kananmuna, sekoita tasaiseksi taikinaksi…

View original post 199 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: