Lohi-klubileipä loman loppumisen harmin lieventämiseen

Hyvää ruokaa ja annoskateutta

Teki mieli jotain herkkua, ehkä hampurilaista, muttei ehkä sellaista perinteistä. Ja kalaa, grillistä tietysti. Suunnitelmissa oli nimittäin testata SAGAn lanseeraama kesäpelti: folion päälle laitettu Kokkausarkki, joka mahdollistaa näiden hankalampienkin ruoka-aineiden grillauksen ritilöillä ilman pelkoa rasvan leimahduksista ja ruuan murenemisesta briketeille…

lohiklubi4

Surffikierros netissä ja testattavaksi löytyi club sandwich eli klubileipä lohesta tehtynä. Lohen marinadissa käytettiin tuoretta basilikaa, joka oli mielestäni melko mieto mauste, kenties vaikka ruohosipuli ja/tai tillikin voisivat toimia paremmin. Seuraavalla kerralla testataan siis vähän jotain muuta mausteena 🙂 Oli muuten supermaittavaa, mutta erittäin sottaista syötävää.
Lohen grillaus sitävastoin oli kuitenkin erittäin helppoa ja siistiä kesäpellin ansiosta. Kala grillaantui erinomaisesti, sai hyvät värit pintaansa, ei tarttunut kiinni paistoalustaan, ja lohipalat sai myös hyvin käännettyä ehjänä. Kokkausarkki on kevyesti silikonoitu, jolloin siihen ei ruoka tartu herkästi kiinni.  Kalaan ei olisi tarvinnut edes oliiviöljyä laittaa, lohen oman rasva riittää varmastikin, mutta ideana oli marinoida kala ennen valmistusta.

Näin valmistat kesäpellin:
SAGAn…

View original post 448 more words

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: